Fjordabaaten

- for bevaring og bruk av veteranskip

MS GRANVIN VED HARDANGER FARTØYVERNSENTER

Etter to og et halvt år ved Dåfjorden Slipp i Fitjar, kunne MS "Granvin" tirsdag 9. januar stevne inn Hardangerfjorden. Med en nyoverhalt Wichmann i godlage, gikk det unna innover fjorden slik at velkomstkomiteen ikke nådde frem til Hardanger Fartøyvernsenter i tide. Ved 16-tiden gikk mannskapet i land og kunne overlate MS «Granvin» til de dyktige fagfolkene ved fartøyvernsenteret. Her skal innredningen i akterskipet ferdigstilles så langt det lar seg gjøre, frem til seiling til sommeren.

Ved Dåfjorden slipp har det siden vinteren 2015 pågått omfattende arbeider på skipets akterdel der mange leverandører og fagfolk har vært involverte. Det har vært utført omfattende stålarbeider med både sveis og klinking, på skrog, rennesteiner, skott og annet. Motor, ror, rorstamme og propell har gjennomgått kompliserte og krevende reparasjoner.

Skipstømraren har lagt nye dekk og tettet taket på styrehuset – alt på en slik måte som det skal gjøres på et fredet skip. Elektrikere har jobbet med nytt elektrisk anlegg, der bl.a. ledninger og deler er tisdsriktige. Skottene er nymalte og flotte og dører ligger innpakket, nypussede og klar til montering når arbeidet i Norheimsund blir ferdig.

Med på turen til Norheimsund, var Kåre Kvalvik, nestleder i styret til Veteranskipslaget Fjordabåten, som har vært prosjektansvarlig for skipet mens det har ligget i Dåfjorden. Med var også Stein Erik Magerøy, en dyktig mekaniker ved Dåfjorden Slipp, som var med for å overvåke motoren under farten. Styremedlem og sikkerhetsansvarlig John Lind-Hansen, var med som matros, mens styremedlem Geir Skaret var skipper.

På kaien var veteranbåtmiljøets ressursperson og alltid tilstedeværende Harald Sætre og tok bilder. Fra Hardanger Fartøyvernsenter møtte Geir Madsen og Åsmund Kristiansen Fra byen møtte også tidligere leder i styret og ressursperson Terje Kvamme med Torill Kvamme og nåværende leder Hanne Huseklepp med Willy Roger Jacobsen, for å frakte sjøfolkene tilbake til Halhjem for fergen tilbake til Stord.

Før hjemreise var det satt av tid til et hyggelig måltid og møte om fremdriften frem mot sommeren.

Vi gleder oss!

Veteranskipslaget Fjordabåten
Hanne Huseklepp
Styreleder

Alle bilder: Harald Sætre

Flere bilder finner du under fanen Bilder oppe til høyre. 

Visninger: 103

Kommenter

Du må være medlem av Fjordabaaten for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Fjordabaaten

© 2018   Created by Terje Kvamme.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår